Dalen en Papenburg

Een zeer interessante en leerzame dagtocht. We nemen u mee naar de historie van het winnen van turf en aardolie in de omgeving van Dalen en Schoonebeek (Drenthe).  Terwijl we door dit prachtige landschap en karakteristieke dorpjes rijden,  verteld de gids over deze rijke historie.

’s Middags staat een bezoek aan de Meyer Werft in Papenburg (Dld.) op het programma. Hier worden de modernste (cruise) schepen gebouwd. Er is een bezoekerscentrum en vanaf de bezoekersgalerij werpt u een blik over de schouder van de medewerkers tijdens hun werk op de werft. Tijdens de rondleiding ontvangt u veel informatie over de werft, de schepen die er gebouwd worden en de vaarten over de Ems richting de Noordzee.

 

Extra informatie

Programma:

Vanaf ca. 07.30 uur vertrekken we vanaf diverse opstapplaatsen naar Dalen in Drenthe. U wordt ontvangen met koffie en gebak om vervolgens een mooie rondrit te maken door de omgeving o.l.v. een gids. Bij terugkomst staat er een heerlijke koffietafel op u te wachten. Met een goed gevulde maag rijden we naar Duitsland naar Papenburg waar u een bezoek brengt aan de Meyer Werft. Na al deze indrukken van deze enorme scheepswerf neemt u weer plaatsen in de touringcar. In de touringcar krijgt u een drankje aangeboden en rijden we naar het dineradres. Om de dag goed af te sluiten kunt u nog genieten van een heerlijk 3-gangen diner om vervolgens weer naar de diverse opstapplaatsen te gaan. Ca. 21.15-21.45 uur verwachten weer aan te komen in de diverse opstapplaatsen.

 

Betaling:
De betaling van deze dagtocht is contant aan de chauffeur op de dag zelf.

Doorgang alleen bij voldoende deelnemers

Deze reis is inclusief

  • vervoer per luxe touringcar
  • 2 x koffie en 1 x gebak
  • rondrit olie-en veengebied o.l.v. een gids
  • koffietafel met kroket
  • entree en rondleiding Meyer Werft 
  • drankje in de touringcar op terugreis
  • 3-gangen diner met rollade en schnitzel

Deze reis is exclusief

  • consumpties tijdens het diner

Prijs

€ 78,00 per persoon

Beschikbare reisdata

Geen beschikbare reisdata gevonden.